Elektrisch zonnescherm

Elektrisch zonnescherm

elektrisch zonneschermEen elektrisch zonnescherm is in principe een zonnescherm dat is geautomatiseerd. Deze automatisering is te danken aan buismotoren die worden geïnstalleerd. Veelal worden ze bediend via een muurschakelaar of afstandsbediening.
Een elektrisch zonnescherm kan ook automatisch werken, met behulp van sensoren.

 

Werking elektrisch zonnescherm

Via een buismotor wordt deze vorm van zonnewering automatisch opgerold/opgeplooid of uitgevouwen en dat aan een aangepaste snelheid zodat je zeker geen problemen hebt.
Een buismotor zit telkens in de buis waar het zonneschermdoek zich in oprolt verwerkt. De buismotor treedt in werking vanaf het moment dat je een knopje indrukt, of indien je met sensoren werkt, vanaf het moment dat er teveel wind is, of wanneer de zon te fel begint te schijnen.

Er bestaan twee systemen: het knikarmscherm- en het cassetteschermsysteem.
Bij een knikarmscherm zal de buismotor ervoor zorgen dat de armen geleidelijk en automatisch worden samengeplooid. Het doek blijft opgeplooid en opgehangen.
Een cassettescherm is tevens voorzien van knikarmen, maar het zonnescherm wordt hier nog opgerold in een aparte ruimte, de cassette. Deze cassette zorgt ervoor dat het zonneschermdoek niet onderhevig is aan de weergrillen.elektrisch zonnescherm installeren

Voordelen en nadelen van een elektrisch zonnescherm

 

Voordelen

  • Zware zonneschermen zijn niet langer een last.
  • Je verlengt de levensduur van je zonnescherm aanzienlijk.
  • Je verlaagt de kans op schade aanzienlijk, doordat de meeste┬áelektrische zonneschermen automatisch sluiten bij te grillig weer.

Nadelen

  • Duurder dan een gewoon zonnescherm.
  • Indien een motor kapot is, is deze moeilijk zelf te vervangen.
  • Indien slecht afgesteld kan een rolluimotor schade aan het zonnescherm aanrichten.

elektrische zonneschermen bedienen

Elektrisch zonnescherm prijzen

Om een zonnescherm elektrisch te laten maken, mag je gerust rekenen op een extra prijzenplaatje van tussen de 200 en 500 euro, afhankelijk van de wensen en de grootte van het zonnescherm.
Voor perfect te weten hoeveel zo’n elektrisch zonnescherm in totaal, of alleen de automatiseren, kost, kan je altijd beroep doen op onze gratis en vrijblijvende zonneschermen offertedienst!