Zonnetenten

zonnetentEen zonnetent of een knikarmscherm is een zonnescherm die verstevigd is met twee of meer ‘armen’.
Deze armen hebben als doel meer stabiliteit en een sterkere constructie van zonneschermen te maken. In zonnetenten zitten stevige veren, die het mogelijk maken om de zonnetenten telkens weer op te bergen of uit te halen.

  • Gratis zonnescherm offertes uit jouw regio? Offertes aanvragen


Opbouw zonnetenten

Op de afbeelding hiernaast zie je de opbouw van een zonnetent of een knikarmscherm. In het midden zie je twee armen, deze zorgen voor de mogelijkheid om de zonnetenten in- en uit te vouwen.
Om de constructie te versterken en tegen hevige wind en andere weergrillen te beschermen is er vooraan de voorlijst en achteraan de draagbuis, waarop de zonnetent rust.
Via de oprolas worden zonnetenten, indien gewenst, opgerold.
Het oogwindwerk is het technische snufje waarin het handvat wordt gestopt indien men de zonnetent wil opbergen of uitschuiven. In plaats van dit met de handen uit te voeren kan je ook opteren voor een motor.

zonnetenten

Zonnetenten oprollen

Zonnetenten worden iets anders opgerold dan bij andere zonneschermen.
Bij een knikarmscherm is het immers zo dat zij in een grotere bak rusten. Dit komt doordat de knikarmschermen dubbelgeplooid worden en bijgevolg ook iets meer ruimte innemen.

Het oprollen van zonnetenten kan volledig worden geautomatiseerd.
Dit kan op verschillende manieren. Via een motor hoef je slechts op een knopje te drukken om de zonnetenten op te bergen of uit te schuiven. Heel handig voor het grillige weer in Belgiƫ is de mogelijkheid om te werken met zonne- en windsensoren. Vanaf dat er teveel wind wordt gemeten zal de zonnetent automatisch worden ingetrokken zodat er geen enkele beschadiging kan optreden. Vanaf dat er redelijk wat zon wordt waargenomen schuift de zonnetent gewoon weer uit.

zonnetent knikarmscherm zonnescherm