Zonnescherm doek

zonnescherm doekEen zonnescherm is altijd gemaakt uit een doek, bij voorkeur een acryldoek. Deze doeken bestaan natuurlijk in alle soorten, kleuren, maten en variaties!
Een zonnescherm doek heeft zowel voor- als nadelen!
In dit artikel gaan we verder in op het gebruik van zonnescherm doeken.

 

 

Zonnescherm doek: voordelen en nadelen

Voordelen

  • Een zonnescherm doek is dezer dagen elastisch en relatief sterk te noemen!
  • Deze doeken zijn hittebestendig en warmen bijgevolg nooit op.
  • Heel licht van gewicht.
  • Verkrijgbaar in heel wat kleuren.

Nadelen

  • In grillige periodes ben je het best dat je het zonnescherm doek binnenhaalt, aangezien hagel en forse wind voor scheuren kan zorgen.
  • Afhankelijk van het soort doek zijn sommige zonnescherm doeken waterdoorlatend, of kan schimmelvorming optreden.
  • Oppassen met bepaalde producten: het zonnescherm doek is immers nog steeds brandbaar of gevoelig voor bijtende producten.

doek zonnescherm

Zonwering doek vervangen

Hierbij hebben we het over de zonneschermen die zijn voorzien van een knikarmscherm of luifel. De altijd losstaande zonneschermen, namelijk de schaduwdoeken of schaduwzeilen, worden duidelijk besproken in de categorie ‘schaduwzeilen‘.

Knikarm zonnescherm doek vervangen

Heb je reeds een zonnescherm doek, maar wil je dit zonnescherm doek vervangen? Aangezien dit geen eenvoudige klus is, raden wij aan altijd beroep te doen op een vakman die dit zonnescherm doek kan vervangen.
Eerst moet worden gekeken of het zonnescherm vervangen wel helemaal nodig is, of dat het reeds voldoende is om alleen het doek te vervangen. Het zou immers kunnen zijn dat bepaalde onderdelen stuk zijn, waardoor deze onderdelen het zonnescherm doek ook nog eens extra beschadigen.

Beschik je toch over een zekere handigheid? Dan kan je het zonnescherm doek vervangen zelf proberen!
Het zonnescherm doek zit bovenaan in een bak, op een rol met een pees. Trek deze pees uit de rol, zodat het doek van de buis los komt. Deze methode om het zonnescherm doek te vervangen doe je zowel aan de voorlijst en aan de achterkant. Vervolgens rol je het nieuwe zonnescherm doek op de rol en stop je de pezen er terug in

Bij elektrische zonneschermen moet de motor eerst nog anders worden afgesteld, aangezien er naar de volledige doekrol moet worden gekeken.doek van een zonnescherm

Zonnescherm doek prijzen

De prijs van een volledig nieuw zonnescherm (stof inclusief de rol, …) liggen toch gemakkelijk tussen de €300,00 en 1000,00 euro. Indien je alleen nieuwe doek voor je zonnescherm nodig hebt kan je dit bij gespecialiseerde bedrijven ook vaak bestellen.
Zonnescherm doek prijzen variëren tussen 30 tot 50 euro per vierkante meter doek.
Wil je perfect weten hoeveel een zonnescherm kost?
Vraag dan een gratis offerte zonder aankoopverplichting van zonne-scherm.be !