Zonnescherm wind

zonnescherm windIn ons Belgenlandje, of bij onze noorderburen, is het weer vaak wisselvallig. Het ene moment is er een zacht briesje, het volgende moment is het storm.
Daarom is het ook uiterst belangrijk dat je zonnescherm goed bestand is tegen al die winderige onprettigheid!

  • Gratis zonnescherm offertes uit jouw regio? Offertes aanvragen


Wat is belangrijk voor een windvast zonnescherm?

Bepaalde zaken zijn hoogstnoodzakelijk, indien je een lange levensduur van je zonnescherm / knikarmscherm wilt verzekeren.
Dit artikel heeft het voornamelijk over het knikarmscherm of de zonnetent, al dan niet geautomatiseerd.

Luifelkast
Zeker niet onbelangrijk is de luifelkast, de kast waarin het zonnescherm kan worden opgerold bij slecht weer of bij weinig zon.
Het is niet omdat je het zonnescherm telkens bij slecht weer terug binnenhaalt, dat de wind er niets aan zou kunnen doen!
De wind vervoert immers heel wat stof en vervuiling met zich mee. Bij sterkere windvlagen worden deze stof- en vervuilingsdeeltjes vaak ook nog heel wat groter.
Deze partikeltjes kunnen ervoor zorgen dat het acryldoek die -veronderstelt wordt- veilig opgeborgen te zitten vuil wordt en zelfs kleine scheurtjes kan verkrijgen!
Kies daarom altijd voor een volledig gesloten kast en vermijd een luifelkast met enkel een afdekkap.

Kabels in het knikarmscherm
Knikarmen zijn de metalen of aluminium armen die ervoor zorgen dat het zonnescherm stabieler staat of terug kan worden opgeplooid. Natuurlijk moeten deze armen sterk bestand zijn tegen mogelijke windvlagen!
In deze knikarmen zitten metalen kabels. Afhankelijk van de hoeveelheid en de dikte van deze kabels, zal het knikarmscherm ook stabieler worden vastgehouden door deze armen.
Zo kunnen twee kabels gemiddeld 5 beaufort aan, 3 kabels kunnen 6 beaufort aan, …

Grootte van het doek
Natuurlijk is een belangrijke factor ook de grootte van het zonnescherm doek!
Een groter acryldoek vangt héél wat meer wind op dan bijvoorbeeld twee kleinere doeken. Denk dus goed na vooraleer je je doek plaatst!

wind bij een zonnescherm