Zonnescherm in Limburg kopen? Gratis offertes + info & tips

Wil je graag een zonneluifel in Limburg aan jouw woning plaatsen? In dit artikel lees je alles waar je rekening mee dient te houden bij de aanschaf van een zonnescherm. We leggen je uit waarom je het beste voor een plaatselijke leverancier kiest. Ook kom je erachter hoe je van een scherpe prijs kunt genieten.

Zonnescherm Limburg

Wat zijn de voordelen van een zonnescherm?

In Limburg schijnt de zon tijdens de zomer maar liefst 8 of 9 uur per dag. Tijdens de koudere maanden komen de zonnestralen toch ook 4 tot 6 uur per dag om de hoek kijken. Het is belangrijk om jezelf tegen de schadelijke invloeden van UV-straling te beschermen. Een zonnescherm reguleert niet alleen de warmte, maar zorgt daarnaast ook voor een aangename temperatuur zodat je heerlijk buiten kunt zitten zonder last te hebben van de felle zon.

Het verschil tussen de buitentemperatuur en de temperatuur onder het zonnescherm kan oplopen tot wel 7 graden. Bepaalde soorten zonwering beschermen je ook tegen de regen op minder mooie dagen. Zo kun je in alle weersomstandigheden genieten van je tuin en de buitenlucht.

Naast bescherming is ook privacy een groot voordeel van een zonnescherm. Als je dicht op de buren woont, of als zij vanaf hun balkon op jouw tuin kunnen kijken, zit je rustig uit het zicht onder de overkapping.

Wat zijn de nadelen van een zonnescherm?

Een zonnescherm heeft gelukkig maar een paar nadelen.

Zo is het een flinke investering waarvoor je diep in de buidel moet tasten. Bovendien is zonwering helaas niet vrij van onderhoud. In zekere mate is dat afhankelijk van het materiaal dat je kiest.
Natuurlijk neemt een zonneluifel ook veel plek in, waardoor je balkon of tuin misschien optisch kleiner lijkt.

Bepaal voor jezelf of deze nadelen te zwaar zijn in vergelijking met de vele voordelen.

Wil je zo snel mogelijk een zonneluifel laten plaatsen? Maak dan gebruik van de offertedienst voor zonweringen in Limburg die je hier kunt vinden.

zonwering limburg

Hoe werkt een zonnescherm precies?

Een zonnescherm vangt uv-stralen op en reflecteert een gedeelte ervan. Een kleine hoeveelheid straling wordt doorgelaten door het scherm, en verandert in warmte. De overige stralen worden omgezet in warmte maar worden weerkaatst, waardoor het onder de zonwering heerlijk koel blijft.

Welke soorten zonneschermen bestaan er zoal?

We maken een onderscheid tussen diverse soorten zonneschermen.

1. Knikarmschermen

Een knikarmscherm maakt gebruik van een handig systeem van veren en kabels. Deze oplossing is zeer geschikt voor een terras, omdat je er gemakkelijk onderdoor kunt lopen. De richtprijzen van een standaard terrasscherm beginnen rond de 500 euro.

2. Uitvalschermen

Een uitvalscherm bevat uitklapbare armen aan de zijkant van het scherm, waardoor je er niet onderdoor kunt lopen. Dit zonnescherm is dus vooral populair op balkons. Dankzij de hoek die gecreëerd wordt, kun je van een groot oppervlak aan schaduw genieten. Een uitvalscherm is relatief goedkoop vergeleken met andere zonweringen. Je kunt kiezen tussen elektrische bediening of slingerbediening. De richtprijzen van een standaard uitvalscherm beginnen rond de 400 euro.

3. Schaduwdoeken

Een schaduwdoek is een verplaatsbaar zonnescherm dat je op iedere gewenste plek kunt plaatsen. Meestal is het driehoekig, maar ook andere vormen zijn mogelijk. Dit type zonwering wordt aan de muur bevestigd of via palen. Een standaard schaduwdoek vind je al vanaf vijftig euro per 25 vierkante meter.

4. Terrasoverkappingen

Een terrasoverkapping is gemaakt van een frame met een dak op staanders. Het vormt een ware verlenging van de woning. De richtprijzen van dit type zonbescherming beginnen bij 950 euro.

Limburg zonwering

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een zonnescherm?

Uiteraard lopen de prijzen van zonneschermen vrij ver uiteen. Dat komt door diverse factoren. We noemen er hier enkele.

 • Het materiaal
  Ongeveer 60 procent van de eindprijs van een zonnewering bestaat uit kosten voor het materiaal.
 • De afmetingen
  Het spreekt voor zich dat je voor een groter zonnescherm een hogere prijs betaalt dan wanneer je voor een kleinere variant kiest.
 • De plaatsingskosten
  De kosten voor het plaatsen van een zonnescherm vormen zo’n 35 procent van de totaalprijs. Verderop in dit artikel lees je meer over de schatting van dit kostenplaatje dat gebaseerd is op verschillende leveranciers van zonneschermen in Limburg.
 • De bediening
  Kies je voor slingerbediening of elektrische bediening? Uiteraard zorgt het automatiseren van de zonnewering voor een verhoogde prijs.

Indien je via onze gratis dienst offertes aanvraagt voor een zonnescherm in Limburg, kun je al jouw wensen aangeven en tot een duidelijke prijsopgave komen.

Vergunning nodig om zonnescherm in Limburg te plaatsen?

Om zonwering in Limburg te laten plaatsen, heb je meestal geen speciale vergunning nodig. Vraag het voor alle zekerheid best even na bij jouw gemeente. Iedere commune heeft namelijk het recht om andere voorwaarden te stellen.

Wat zijn plaatsingskosten van zonnescherm?

Je moet er natuurlijk over nadenken of je de zonwering zelf wilt plaatsen, of dat je de hulp van een expert in zonneschermen in Limburg inroept. Uiteraard is het goedkoper om zelf de handen uit de mouwen te steken, maar je moet dan wel een ervaren klusser zijn. Laat je een bouwbedrijf komen? Houd dan rekening met het uurloon van de klussers en met de verplaatsingskosten.

Doorgaans zijn deze al aangegeven in de offerte en weet je van tevoren waar je aan toe bent. De montagekosten hangen af van het type zonnescherm en van de bediening. De kosten van het monteren liggen vaak tussen de 50 en de 200 euro extra.

Vergelijk daarom altijd verschillende offertes voor een zonnescherm in Limburg en onderhandel zo nodig over de prijs.

plaatsing zonnescherm limburg

Hoe kies ik een leverancier met beste prijs?

Om de beste prijs te vinden, is het essentieel dat je de verschillende aanbieders van zonneschermen in Limburg vergelijkt. Je doet dat door offertes aan te vragen. Op die manier krijg je de exacte prijs te weten.

Houd goed in de gaten welke kosten wel en niet inbegrepen zijn in de kostprijs. Door prijsopgaven van diverse leveranciers te vergelijken kun je soms tot wel veertig procent besparen.

Het opvragen van een offerte voor de aanbouw van een zonneluifel in Limburg is altijd gratis en geheel vrijblijvend als je dat via onze website doet.

Is het belangrijk dat de aanbieder uit dezelfde regio komt?

Het is absoluut verstandig om voor aanbieders van een zonnescherm in Limburg te kiezen. Daarmee bespaar je ruimschoots op de verplaatsingskosten. Ook komt het bedrijf dan van tevoren langs om alles te controleren en een correct beeld van jouw woning en tuin te hebben.

Bovendien is het handig dat de leverancier in de buurt is als je ooit eens met een probleem te maken krijgt en de werkmannen moeten langskomen om de zonwering te repareren.

Een ander voordeel van een lokale aanbieder van zonwering in Limburg, is dat deze doorgaans op de hoogte is van alle geldige regels in jouw regio.

Wat als mijn zonnescherm gerepareerd moet worden?

Een zonnescherm gaat in principe jaren mee, maar vergt wel regelmatig onderhoud. Zoals met alle producten kan het scherm kapot gaan door onjuist gebruik of door invloeden van buitenaf zoals een sterke storm.

De meest voorkomende redenen om een zonwering te repareren zijn het vervangen van het doek, het opnieuw plaatsen van de armen en het repareren van de motor.

Wanneer je een reparateur nodig hebt, loont het ook hier de moeite om bij verschillende bedrijven een offerte op te vragen. Meestal geniet je echter wel van garantie bij de oorspronkelijke leverancier. Als je een lokale aanbieder voor jouw zonneluifel in Limburg kiest, kunnen ze gemakkelijk even langskomen om het probleem te bekijken en zo snel mogelijk een passende oplossing bieden. Bovendien bespaar je ook bij een reparatie op de verplaatsingskosten van het bedrijf.

zonwering repareren

Offerte voor zonnescherm in Limburg nodig?

Via onze websites kun je de leveranciers voor een zonnescherm in Limburg vergelijken en iemand in de buurt uitkiezen die jouw zonwering kan repareren. Interesse? Laat je gegevens achter bij het onderstaande formulier.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type zonwering zoekt u?
2*. Voor hoeveel ramen zoekt u zonwering?
3*. Wanneer wenst u de zonwering te laten installeren?
4*. Wanneer bent u het best bereikbaar?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.