Terrasschermen

terrasscherm

Een terrasscherm doet je misschien niet meteen aan een zonnescherm denken, maar eerder aan een tuinscherm. Toch willen we het even over deze uitvinding hebben.
Een zonnescherm doet heel goed werk om de zon te blokkeren. Toch wordt het lastig wanneer de zon ietsje lager komt te zitten, of wanneer je languit in een loungezetel onder je knikarmscherm ligt te genieten.

Een oplossing om ook die laatste vervelende zonnestralen buiten te houden, is om te kiezen voor een terrasscherm. Deze schermen worden rondom je terras gezet (of waar je ze ook wilt hebben) en je hebt de keuze om ze vast te laten installeren, of voor verplaatsbare terrasschermen.
Naast zonwering, zorgen terrasschermen er ook voor dat je niet langer last hebt van windopflakkeringen. Vaak worden ze dan ook ‘windschermen‘ genoemd.

Mogelijkheden

Je hebt meerdere mogelijkheden bij het kiezen van terrasschermen.
Enerzijds zijn er de oprolbare terrasschermen, anderzijds ook de opberg terrasschermen en als laatste ook nog de vaste terrasschermen.

Oprolbare terrasschermen zijn de windschermen, waarbij de kast eigenlijk permanent aanwezig is.
Het doek wordt, net zoals bij een zonnescherm, opgerold en in de kast opgeborgen. Je hoeft het doek dus maar uit te trekken en aan een haakje bevestigen om te doen werken.

Opberg terrasschermen zijn volledig weg te nemen. Meestal gaat het om houten of glazen constructies op wieltjes, die je eenvoudig kan heen en weer schuiven.

vast terrasscherm

De vaste terrasschermen zijn permanent aanwezige structuren uit een robuuster materiaal. Meestal wordt gekozen voor hout, aluminium of een combinatie met glas. Maar dan zijn ze wel iets minder effectief als zonwering en meer als windscherm.
Voor een vast terrasscherm heb je eigenlijk heel veel keuze. Je kan immers ook gewoon een tuinscherm plaatsen.

Waarom een terrasscherm kiezen?

Een terrasscherm als aanvulling op je zonnescherm is nooit een verkeerde keuze. Naast de uitstekende extra zonwering die zo’n terrasscherm biedt zijn er nog meerdere redenen waarom een terrasscherm niet mis zou staan op je terras.

Terrasschermen worden ook vaak windschermen genoemd. Ze zorgen er immers voor dat de wind wordt geblokkeerd, waardoor je ongestoord onder je terras kan genieten van het mooie weer.

Woon je in een drukke omgeving? Dan kan een terrasscherm ook dienen als geluidsdemping. Het ene materiaal zorgt natuurlijk beter voor een vermindering aan decibels dan een ander, maar alle kleine beetjes helpen!

Niet te vergeten is natuurlijk ook de privacy die je bij zo’n terrasscherm krijgt. Mensen kunnen niet meer binnenkijken én ze kunnen je niet lastig vallen als je gezellig met je familie op je terras zit. Door de geluidsdemping wordt het ook moeilijk voor je buren om je conversatie woord voor woord te volgen… Perfect voor personen met nieuwsgierige buren dus!

Prijs terrasschermen

Prijzen voor terrasschermen hangen af van verschillende zaken. Bepaalde mogelijkheden zijn duurder dan andere, beslis dus op voorhand al welke mogelijkheid je wilt en kijk dan pas naar de prijs.
Bepaalde materialen zijn natuurlijk een pak duurder (denk maar aan metalen en glas).
Over het algemeen kun je een basis terrasscherm al aanschaffen voor een prijs die rond 80 euro ligt. Uiteraard kunnen deze prijzen makkelijk oplopen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type zonwering zoekt u?
2*. Voor hoeveel ramen zoekt u zonwering?
3*. Wanneer wenst u de zonwering te laten installeren?
4*. Wanneer bent u het best bereikbaar?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.