Zonnescherm prijzen: Wat kost een zonnescherm?

zonnescherm prijzenDoor de grote variatie aan zonneschermen, zijn er ook diverse prijsklassen. Prijzen van zonneschermen worden door een aantal factoren beïnvloedt. Wij noemen de belangrijkste:

  • De afmetingen
  • Vorm van bediening
  • Kwaliteit van de materialen
  • Voor binnen of buiten
  • Wie doet de montage?

Geld besparen? Koop je zonwering online en plaats het zelf!
Knikarmschermen en luifels vanaf €88.
Schaduwdoeken vanaf €16,99!

Wellicht heb jij een bepaald budget in gedachten waar je niet boven wilt komen. Dan is het mogelijk een passend zonnescherm te vinden wat aan jouw wensen voldoet maar toch binnen het budget blijft. Maar misschien is de prijs niet het belangrijkste punt, en wil jij gewoon een zonnescherm wat kwalitatief goed is, lang mee gaat en van alle bedieningsgemakken is voorzien. In dat geval zijn er heel veel keuzemogelijkheden, met de nieuwste innovaties die op het gebied van automatische bediening ver ontwikkeld zijn.

De afmetingen

Een klein zonnescherm betekent dat er minder doekmateriaal is gebruikt en kleinere lengtes voor de knikarmen en andere materialen. Minder materiaal is minder kosten. We kunnen zeggen dat een groot zonnescherm ook een verhoging van de kostprijs brengt, omdat er meer materiaal is gebruikt. In het algemeen kunnen wij zeggen dat zo’n 75% van de prijs van een zonnescherm ligt in de aankoop van het materiaal en 25% zit in de arbeidskosten van montage.

Vorm van bediening

Bedieningsvormen zullen ook de prijs van een zonnescherm beïnvloeden. Er zijn in principe drie vormen van bediening mogelijk: handmatig, elektrische en afstandsbediening. Handmatige bediening is uiteraard de meest voordelige optie. Een elektrische bediening kost vaak rond de 150 euro, en een afstandsbediening kan variëren tussen de 200 en 250 euro. Wat ook meespeelt in de zonnescherm prijs is het aantal zonneschermen dat bediend moet worden.

zonnescherm prijs

Kwaliteit van de materialen

Kwalitatief hoogwaardige materialen in het zonnescherm zullen een gevolg hebben op de totaalprijs. Ook hier speelt het beschikbare budget een rol, wil je gaan voor het beste van het beste, dan kan de prijs van een zonneluifel hoger liggen dan een standaard uitvoering.

Voor binnen of buiten

De prijs van een zonnescherm kan ook nog beïnvloedt worden door de locatie van het zonnescherm. Dit kan buiten zijn of binnen, jouw persoonlijke voorkeur is daarin bepalend. De zonnescherm prijs voor binnen ligt aanzienlijk lager dan de prijs van een zonnescherm voor buiten. Zonneschermen voor buiten vereisen meer montage werkzaamheden, terwijl de montage van zonneschermen voor binnen, vaak door jouw zelf kunnen worden verricht. Een prijs voor bijvoorbeeld jaloezieën begint al bij 90 euro en een rolgordijn heb je al voor 50 euro.

Wie doet de montage?

Zelf een zonnescherm plaatsen is de goedkoopste optie.

Online kan je al zonneluifels kopen vanaf €88 en schaduwdoeken voor amper €20.
Het spreekt dus voor zich dat je héél wat geld kan besparen als je de zonwering dan ook nog zelf installeert.

Als je de montage wilt laten uitvoeren door een vakman, dan is dat zeker niet onverstandig. Het is immers een flinke klus om te klaren, waarbij de nodige kennis en inzicht vereist is.
De meeste vakmannen leveren ook garantie. Als er dus iets fout gaat, dan hoef je zelf de kosten niet te dragen.

Wat zijn die montagekosten dan precies?
Dat is sterk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Is het zonnescherm groot? Is de bevestigingslocatie makkelijk bereikbaar voor de monteur? Zijn er extra voorzieningen die nog aangebracht moeten worden? Dit soort vragen spelen allemaal een rol om de montagekosten te bepalen.

Montagekosten kunnen variëren tussen de 50 en 200 euro. Het is sterk afhankelijk van het type zonnescherm, hoe complexer de montage, hoe hoger de montagekosten.

Gratis zonnescherm offertes uit jouw regio? Offertes aanvragen

prijs zonnescherm prijzen

Prijsindicaties van diverse zonneschermen

Met het enorme assortiment aan zonneschermen die verkrijgbaar zijn, willen we een greep doen uit een aantal uitvoering en de daarbij behorende prijzen.

De kosten van een zonnescherm kan jij met onderstaande voorbeelden bepalen, het geeft je een indicatie van wat voor prijs je kunt verwachten. De prijs van een zonneluifel kan ook nog per leverancier verschillen, en ook de montagekosten kunnen verschillend zijn per leverancier. De scherpste prijs boven water halen, dat is uiteraard jouw wens. Het is dan verstandig verschillende offertes naast elkaar te leggen.

Knikarmscherm
250 x 150 centimer (breedte en uitval)
Handmatige bediening, inclusief montage
Prijs: 818 euro
Prijs online: vanaf €100

Markiezen
400 x 400 centimer (breedte en uitval)
Handmatige bediening koord, inclusief montage
Prijs: 794 euro

Uitvalscherm
3000 x 1500 millimeter (breedte en uitval)
Elektrische bediening, inclusief montage
Prijs: 1342 euro

Schaduwdoek driehoek
360 x 360 x 360 centimeter: online vanaf €50

Verandazonwering
2000 x 1500 millimeter (breedte en uitval)
Elektrische bediening, inclusief montage
Prijs: 2040 euro

Besparen op zonwering

Zonwering is een investering, maar je kan ervoor kiezen om de kosten zo laag mogelijk te houden. Met enkele eenvoudige stappen vind je al snel de laagste prijzen. Kies bijvoorbeeld voor een zonnescherm met handmatige bediening in plaats van elektrische bediening. Dit biedt iets minder gemak, maar bespaart wel al snel honderden euro’s.

Ook is het verstandig om de prijzen van verschillende aannemers met elkaar te vergelijken voordat je overgaat op een aankoop. Zo ben je ervan verzekerd dat je een eerlijke prijs betaalt voor je zonwering.

Als je best handig bent, dan is het ook geen slecht idee om je zonnescherm of schaduwdoek zelf te plaatsen. Online kan je al zonwering kopen voor amper €16,99!